Skjærgårdsgospel og Skjærgårds Music & Mission Festival - en utstilling

Velkommen til utstillingsåpning i Rockheim Galleri torsdag 20. juni kl. 19.00! Her får du også med deg gratis minikonsert med duoen Gregers Hes.

Skjærgårdsgospel og Skjærgårds Music & Mission Festival - en utstilling, tar for seg festivalen som ble startet av unge entusiaster i Kragerø i 1981, og som ble landets største kristne populærmusikkfestival. Duoen Gregers Hes opptrer på åpningen, sammen med festivalgrunnlegger Tron Mathisen som fortsatt er involvert i stiftelsen Skjærgårds' mange aktiviteter. 

Torsdag 20. juni kl. 19.00 - gratis inngang

Etter oppstarten av Skjærgårdsgospel ble både publikumstall og utvalg av artister på festivalen mer omfattende, med internasjonale størrelser som Koinonia, Andraé Crouch og Jessie Dickson på programmet. I 2001 skjedde et generasjonsskifte, nye krefter tok over og festivalen ble flyttet til Risøya utenfor Tvedestrand hvor den fremdeles finner sted under navnet Skjærgårds Music & Mission Festival.

Utstillingen formidler plakater, festivalprogram, fotografier og videomateriale fra denne festivalens nesten 40 år lange historie.

Foruten festivalen på Risøya, består stiftelsen Skjærgårds i dag av flere ulike tilbud, blant annet Skjærgårdssang for seniorpublikum og Barnegospelfestivalen.

Denne galleriutstillingen er knyttet til vår temporære utstilling Soli Deo Gloria – en utstilling om kristendom og populærmusikk i Norge, som står på Rockheim fram til mai 2020.

Minikonsert med Gregers Hes

  • 1/1

Under utstillingsåpningen blir det en gratis minikonsert med duoen Gregers Hes (Gregers Lundh og Hans Erik Schei) kl. 19.30

Fra 1974 til 1980 utgjorde de halvparten av viserock-gruppa Kari Hansa & Gregers Hes.  

Det var på denne tiden Jesusvekkelsen feide over landet, og VG hevdet at Jesus var mer populær enn Beatles. Kari Hansa & Gregers Hes var en av de musikalske spydspissene i denne bevegelsen. I de siste årene har halvparten av gruppa, Gregers og Hes, begynt å turnere igjen. På torsdag 20. juni får vi høre både nytt og gammelt repertoar. De to vil også fortelle om hva som beveget seg blant ungdommer rundt om i landet på 1970 tallet.

 Diskografi:
Kari Hansa & Gregers Hes (1976)
Kari Hansa & Gregers Hes: Vi er søsken (1978)
Gregers Lundh : Veiviser (1978)
Kari, Alf & Gregers : Duell (1983) (Kari Saastad, Alf Emil Eik, Gregers Lundh)
Hans Erik Schei:  Hes - Jerusalén (1984) (LP med spanske tekster)
Skipper Schei drar vest (1986) (Ivar Skippervold og Hans Erik Schei)
Hans Erik Schei: Hesoid (2001)
Kari Hansa & Gregers Hes: Kampsanger og fredsviser (2009) (Samle CD)
Kari Hansa & Gregers Hes:  Lukk opp kirkens dører (2011) ( To sanger)

  • 1/1