Hopp til hovedinnhold

Soli Deo Gloria - en utstilling om kristendom og populærmusikk

Ten Sing har betydd mer for rekrutteringen til norsk populærmusikk enn punken

Audun Molde, musikkviter og forfatter av boka «POP. En historie».
  • Utstillingen står på Rockheim til og med søndag 12. april.

På 60-tallet skapte den kristne popartisten Arvid Wangberg kontroverser da han inkluderte trommer i musikken sin. I dag opptrer Motorpsycho og Aurora i Nidarosdomen.

På tross av mange populære artister og høye salgstall, har musikk med kristent innhold ofte blitt oversett i historien om den norske populærmusikken. Årets store utstilling på Rockheim vil ta for seg forholdet mellom kristendom og populærmusikk i Norge. Både med et historisk og tematisk blikk – og også utforske hva det vil si å være artist og troende i dag.

Både ytre og indre konflikter kommer til syne i utstillingen som går fra amerikanske ur-rockere som Jerry Lee Lewis, Little Richard og Elvis med utspring fra pinsemenigheter, og over til bedehus, Jesusvekkelse og Ten Sing her hjemme. Mangfoldet er stort, og mens noen har forsøkt å bygge en egen kristen musikkscene, har blant andre Kirkelig Kulturverksted jobbet for å rive tradisjonelle skiller og bygge bro mellom sekulær- og religiøs kultur.

Gjennom videointervjuer, installasjoner, musikk og andre formidlingsgrep fortelles en omfattende, kompleks og fascinerende historie, som kanskje vil gi et inntrykk av både dissonans og åndelighet.

Opplev utstillingen på Rockheim til og med 12. april 2020.

Bli kjent med utstillingen

  • 1/1

Introduksjonsfilm

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1