Hopp til hovedinnhold

Trondheim Calling 10 år - en fotoutstilling

Musikk- og bransjefestivalen Trondheim Calling feirer 10 år. Det har vært konserter i små og store format, faglig påfyll, sur vind ute, og varme lokaler inne – fulle av nye musikkopplevelser. Denne galleriutstillingen presenterer utvalgte fotografier fra Trondheim Calling de siste 10 årene.

  • Foto: Trondheim Calling/Marius Berg

10 år og et bildearkiv med over 5000 bilder. En visuell rapport fra en festivals utvikling. Det er øyeblikkene fra Trondheim Calling du husker, og øyeblikkene du gikk glipp av – festivalfotografen var der og dokumenterte.

Vi har alle lagt merke til personen som står foran scenen, gjemt bak et kamera. Fotografen som dokumenterer og fanger en stemning, en metaopplevelse, som senere minner publikum om opplevelsen som var. Bildene står igjen som bevis på kveldens mange konserter, den litt søvnige dagen derpå med konferanseprogram, og alle mellomrommene. Flere tusen bilder danner en samling av opplevelsene og menneskene som har formet Trondheim Calling gjennom 10 år. Galleriutstillingen viser et lite utsnitt av alt materiale tatt av festivalens frivillige fotografer. Sammen med projisering av publikumsbilder, lar utstillingen oss ta del i noen av festivalens mange øyeblikk.

Utstillingen presenteres i samarbeid med Trondheim Calling, og er kuratert av tidligere fotosjef Christina Undrum Andersen, nå fungerende formidlingsleder på Trondheim kunstmuseum. 

Om Trondheim Calling

Etter at by:Larm flyttet til Oslo på fast basis, tok platebransjen selv initiativ til et tilsvarende regionalt arrangement i Trondheim, med en konferansedel og en konsertdel. Trondheim Calling har vokst år for år, og er i dag Norges største nasjonale musikkonferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret.

«Trondheim Calling har med årene vokst til å bli en mønstring bestående av alt vi synes er fett innen nyutgitt norsk musikk om dagen, uavhengig av fra hvor, hvilken sjanger det er og alderen på musikeren. Den norske musikkbransjen jobber med utrolig mye forskjellig, og det ønsker vi å løfte fram.»  -Festivalsjef Thomas Ryjord

Trondheim Calling feirer ny norsk musikk og har som hovedmål å vise frem artister som er på vei mot et gjennombrudd, samt heve kompetansenivået innen norsk musikknæring. I 2020 arrangeres Trondheim Calling fra 30. januar til 1. februar. 

Fotoutstillingen står i Rockheim galleri fra 16. januar til midten av mars.