Hopp til hovedinnhold

Trondheim Undergrunn

Undergrunnsrocken i Trondheim løftes fram i lyset i to av Rockheims etasjer gjennom utstillingen Trondheim Undergrunn, som er et samarbeid med Trondheim Calling.

  • 1/1

Rockheim Temporær og Rockheim Galleri, 24. januar - 28. februar 2014

Se eget nettsted for utstillingen her!

Undergrunnsmiljøet har endret seg voldsomt fra de tidvis lyssky aktivitetene i miljøet rundt Hard Rock Kafé som åpnet i Trondheim i 1978, frem til dagens undergrunnsscene. Utstillingen viser historien og utviklingen i pop og rock fra Trondheims undergrunn med en plakatutstilling i Rockheim Galleri, og en mer omfattende, interaktiv utstilling i Rockheim Temporær. Her får du på ulikt vis oppleve musikken som har svevd under vannskorpa, og som kanskje kan føre til spørsmål som hvordan blir egentlig historien om rocken i Trondheim fortalt? Hvilke tidsperioder har vært viktige, og hvordan står det til med dagens scene?

Utstillingen vil ikke minst lede oppmerksomhet mot det som har skjedd det siste tiåret. Dette er altså en litt annen historie enn nedgangsfortellingen som har blitt fremmet i flere medier; den såkalte bandtørken på slutten av 00-tallet.

Framfor alt er denne utstillingen ment som en hyllest til det enhver tid aktive musikkmiljøet i byen, de som står på og gjør det sjøl, og over 30 år med undergrunnsmusikk i Trøndelag.

Trondheim Undergrunn kommer på Rockheim Galleri (1. etasje) og Rockheim Temporær (4. etasje) fra 24. januar til 28. februar.

Stor åpningsfest på Rockheim 24. januar. Artister og bidragsytere annonseres senere.

I forbindelse med utstillingen setter Rockheim og Trondheim Calling opp et bestillingsverk på Verkstedhallen lørdag 1. februar. Komponist Kristoffer Lo vil gjøre et bestillingsverk basert på musikken fra de siste 33 1/3 år av Trondheims musikkundergrunn, en kombinasjon av omskrevne verk og ny musikk.

Rockheims konservator Morten Haugdahl, som er ansvarlig for utstillingen, vil holde et foredrag om undergrunnsmusikken i Trondheim under konferanseprogrammet til Trondheim Calling.

Alle betalende delegater på Trondheim Calling har gratis inngang på Rockheim i utstillingsperioden.

  • 1/1
    Plakat. Olav Aasheim
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1