UTSATT: Utstillingsåpning: Saftflaske - 10 år med hverdager i norsk musikk

OBS: Utstillingsåpning er utsatt pga koronaviruset. Vi jobber med ny dato og oppdaterer siden så fort vi har spikret det.
//
Multimedial utstilling av André Løyning, minikonsert med Erlend Ropstad (solo), taler og gratis inngang.

  • Mae. Foto: André Løyning.
    1/1
    Mae. Foto: André Løyning.

Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk
En multimedial utstilling av André Løyning
Minikonsert på scenen med Erlend Ropstad (solo)
OBS: Utstillingsåpning utsatt - vi jobber med ny dato. Det blir ikke åpning 26. mars.

Forvent nykomponerte fotonoveller på veggene, når multikunstner og tidligere musikkjournalist André Løyning får fritt spillerom i Rockheim galleri. Årabrot, Tønes, Susanne Sundfør, Aurora og Erlend Ropstad er blant de mange artistene Løyning har jobbet med gjennom musikkbloggen Saftflaske.

Med sitt varme og spesielle blikk, har André Løyning gjennom ti år med bloggen Saftflaske skildret høydepunkter, nedturer og ikke minst hverdagslivet til norske artister på en intim og nærmest poetisk måte, uten å føles invaderende.

Løyning har jobbet med en lang rekke norske samtidsmusikere, og står blant annet bak de kritikerroste filmportrettene «Cocks & Crosses: Musikken som ikke ville dø» om Årabrot-vokalist Kjetil Nernes, og fjorårets «Tønes», om musiker Frank Tønnesen.

Gjennom en rekke foto- og videoreportasjer, musikkvideoer, artistintervjuer og konsertopptak, har Løyning utforsket og utfordret musikkjournalistikken, og kommet tett på enkelte artisters liv og lidenskap for musikk.

Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk viser utvalgte høydepunkt fra Saftflaske, gjennom nøye kuraterte bildefortellinger projisert på flere av veggene i galleriet.

I 2019 avsluttet Løyning Saftflaske-prosjektet og denne utstillingen i Rockheim galleri blir et endelig punktum.

Utstillingen står til 31. mai. Velkommen!

  • André Løyning. Foto: selvportrett
    1/1
    André Løyning. Foto: selvportrett