Utstillingsåpning: Soli Deo Gloria

  • 1/1

Velkommen til åpning av Soli Deo Gloria – en utstilling om kristendom og populærmusikk i Norge.

På åpningskvelden blir det også: 
Konsert med Hilma Nikolaisen (med band) på Rockheim scene
DJ Lars Mørch Finborud i Rockheim Panorama
Taler, bar og gratis inngang

Enten du har lyst til å bli forført av suggererende rock, danse i kveldssola med panoramautsikt og kvalitetsmusikk, bli blant de første til å oppleve selve utstillingen - eller alt sammen samtidig - så er du hjertelig velkommen til oss denne kvelden!

Arrangementet starter kl. 19 presis, ingen billett behøves. Dette er en utstilling vi har jobbet med i lang tid og gleder oss veldig til å vise fram.

Hilma Nikolaisen
«Sesongens fineste norske rockeplate» skrev Audun Vinger i DN om Hilma Nikolaisens album «Mjusic» gitt ut seinhøsten 2018, og han var ikke alene om å hylle Nikolaisens andre utgivelse. 
Albumet er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt punkorkester hun startet sammen med storebror Ivar (Kvelertak/Silver/The Good The Bad and The Zugly) i 1987. Siden har hun spilt i trioen Umbrella, deretter noen år i The Loch Ness Mouse, før hun ble bassist i Serena Maneesh – bror Emils internasjonalt anerkjente støyindieprosjekt. Hilma Nikolaisens debutalbum «Puzzler» kom i 2016, til Spellemann-nominasjon og gode kritikker i inn- og utland. Hennes nye album befester hennes plass i norsk rocks toppsjikt.
På Rockheim har hun med seg hele fem musikere og kommer til å spille et sett på ca. 30 minutter. Hilma Nikolaisen er også en av artistene vi har intervjuet i utstillingen.

Lars Mørch Finborud
Kunsthistoriker, jazzhistoriker og kurator, forfatter, skribent, radiovert og journalist, redaktør og konsulent, plateselskapsdriver og ikke minst DJ. Er det noe som kjennetegner Lars Mørch Finborud, så er det kvalitet og dedikasjon. Forvent dansbare låter tematisk knyttet til utstillingen.
Lars Mørch Finborud sto også bak utgivelsen «Lukk opp kirkens dører», en samling progressiv musikk fra kristne miljøer, i 2011.