Hopp til hovedinnhold

Vi driver hor!

«Vi driver hor!» er et fotodokumentarisk prosjekt om de to kvinnelige rapperne Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergnes i bandet KUUK.

  • 1/1
    Maria Gossé

Rockheim Galleri, 24. september - 5. november 2014

Fotograf Maria Gossé er opptatt av å dokumentere mennesker som frigjør seg fra forventninger og skaper sitt eget rom, og har fulgt KUUK tett over to måneder. Det er dette arbeidet som nå kulminerer i fotoutstillingen på Rockheim, åpnet under den nye festivalen Feminalen.

Gossé har mange års erfaring som fotograf, blant annet fra media (VG, Dagbladet, Adressa), musikkmiljø (ulike festivaler og utesteder) og har en BA i psykologi og visuell kultur. Hun er også utdannet fotograf fra Bilder Nordic school of photography og Fatamorgana Danmarks fotografiske billedkunstskole.

Utgangspunktet for prosjektet er at i ett av verdens mest likestilte land er kvinner fremdeles underrepresentert i alle ledd av musikkbransjen. «Jenteband» er en trang bås å bli plassert i. Gossé ønsker å dokumentere to kvinnelige artister som bryter med forventningene til hva som er akseptabelt og forventet av kvinner i musikkbransjen, og at «Vi driver hor!» skal fremme aksept for flere måter å være kvinne på.

Hun ønsker også å utfordre og stille spørsmålstegn ved de dagligdagse visuelle representasjonene av kvinner og kvinnekropp i reklame, media og kunsthistorie; kvinner avbildes oftest som passive, lytefrie objekter som skal ses på.

Utstillingen har fått gode kritikker og sies å «fange en råskap og annerledes femininitet som krever oppmerksomhet.» (Under Dusken).

Les mer om fotograf Maria Gossé på hennes hjemmeside.