Hopp til hovedinnhold

Rockheim i 2020 //
10-årsjubileum og fokus på samtid

I august 2020 er det 10 år siden Rockheim offisielt åpnet dørene for publikum. Dette markerer vi hele året med en rekke galleriutstillinger med fokus på samtid, stor oppgradering av hovedutstillingen, seinåpne torsdager og flere overraskelser til høsten!
I tillegg tar vi Hall of Fame-seremonien tilbake til Rockheim og byr på stor fotoutstilling med a-ha til sommeren.

  • 1/1
    Foto: Geir Mogen/Rockheim

Allerede 16. januar åpner vi årets første galleriutstilling: Trondheim Calling 10 år – en fotoutstilling, i samarbeid med festivalen som har fokus på å få frem nye talenter i musikkbransjen.

26. mars åpner vi galleriutstilling med nok en tiårsjubilant: Saftflaske – 10 år med hverdagsliv i norsk musikk, blir en multimedial utstilling der blogger og musikkjournalist André Løyning presenterer bildefortellinger fra sitt tiårige virke med nettstedet Saftflaske, der han har presentert artister som Årabrot, Tønes, Susanne Sundfør, Aurora, Erlend Ropstad og mange, mange flere.

11. juni åpner vi galleriutstilling med foto fra «den nye festivalvinen» der festivaler som Festningen, Rakettnatt, Findings, Palmesus og Utopia står i spissen (mer info kommer snart på våre nettsider).

–  I stedet for å se oss tilbake og feire oss selv, vil vi bruke tiårsjubileet til å sette fokus på samtid og det siste tiåret i norsk musikkliv, og samtidig oppgradere og oppdatere hovedutstillingen, sier direktør Sissel Guttormsen.

Til høsten blir det gjort store grep i vår faste hovedutstilling, der en tidstunell presenterer hvert tiår fra 1950 og frem til i dag. Det kommende «Millenniumsrommet» vil erstatte dagens 2000-tallsrom og gi god plass til artister fra 2010 til 2020.
80-tallsrommet vil i den anledning flyttes og det vil bli noe byggevirksomhet sommer og tidlig høst.

Samtidig åpner vi stor utstilling med a-ha i Rockheim temporær. Utstillingen, som åpner 7, mai, vil bestå av fotografier tatt av amerikanske Just Loomis, med fokus på a-has store turné i Brasil, Argentina og Chile våren 1991. Loomis tilbragte flere uker tett på det norske bandet og sitter på unike, upubliserte fotografier som nå skal stilles ut. Mer info om utstillingen kommer på våre nettsider.

Et nytt grep vi gjør i 2020 er å innføre konseptet «Seintorsdag» der vi holder museet åpent fram til kl. 22 på tre utvalgte torsdager i vår, med forskjellige tema - og barservering:
6. februar: Seintorsdag: gitar
5. mars: Seintorsdag: Lydlab
2. april: Seintorsdag: vinyl
Disse kveldene tilbyr vi også 2 for 1-billetter – det vil i praksis si halv pris om dere kommer to sammen. Alle aktiviteter er inkludert i inngangsbilletten.

Faste, populære arrangement som Pop Clubben, Musikkquiz og Allsang, Kulturnatt og Åpen dag vil gå som i fjor – oppdatert info finner du på vår detskjer-side.
Der du i tillegg finner Rockheimkunnskap med Terje Tysland fredag 24. april. Før konserten med Tysland og band, blira artisten intervjuet av Tom Skjeklesæther.

Vi markerer også at det går mot slutten for vår populære Soli Deo Gloria – en utstilling om kristendom og populærmusikk i Norge, som står fram til 12. april, med konsert med Solveig Leithaug og spesialomvisning 8. mars.

Til høsten blir det flere galleriutstillinger med fokus på samtid – og vi tar Rockheim Hall of Fame-seremonien hjem til vår egenscene! Mer info om dette kommer på våre hjemmesider. Samarbeid med Kosmorama, Trøndelag Teater, Jazzfest, Juba Juba og allerede nevnte Trondheim Calling, er også noe vi gleder oss til å vise frem utover våren.

Vi gleder oss til å dele musikkglede, kunnskap og opplevelser i 2020 og håper du får lyst til å feire året sammen med oss!