Hopp til hovedinnhold

Wall Of Sound – The Photography of Guido Harari

Hva har artister som Kate Bush, Joni Mitchell, Frank Zappa, Bob Dylan, Patti Smith, Tom Waits, Leonard Cohen, Peter Gabriel, The Kinks og Bob Marley til felles?

Bortsett fra å være verdensberømte musikere?

Jo, de er alle blitt ikonisk fotografert av italienske Guido Harari!

 • 1/1
  Guido Harari

Rockheim Temporær, 24. mai 2016 - 5. mars 2017

Med sin distinkte, lekne stil har Harari portrettert de største musikerne vi har, i overraskende positurer.

Leonard Cohen liggende som en baby i en hotell-lobby. Tom Waits i rasende trav med ei kappe blafrende rundt seg. Kate Bush på trampoline. Foto som kan virke utstuderte til siste detalj, men som er resultatet av øyeblikkets improvisasjon, takket være unik kjemi mellom fotograf og artist.

Vi er ekstremt stolte over å få presentere høydepunktene fra hele Guido Hararis karriere, i hans første, store internasjonale fotoutstilling. 

Harari er kanskje den best gjemte hemmeligheten innen internasjonal musikkfotografi. Mange av bildene er ikoniske, mens andre aldri er blitt vist offentlig før.

Dette er også en slags reise gjennom internasjonal pop- og rockhistorie, presentert på en både morsom og bevegende måte.

I tillegg formidler vi historiene bak bildene. Førstehånds møter med våre mest kjente artister, fra en tid management, plateselskap og livvakter lot en italiensk fotograf slippe helt inn i stjernenes stue.

– Jeg elsker å overraske både den jeg tar bilde av, og meg selv. Jeg prøver å dra det så langt som mulig med små provokasjoner, for å se hvor langt artisten er villig til å leke med sitt eget image. Jeg glemmer aldri at det å ta et bilde, og det å bli tatt bilde av, er noe av det mest unaturlige å gjøre i denne verden, forteller Harari.

– Hvert og ett av disse bildene har sin egen historie. Og når jeg tar bilder, tenker jeg alltid at ”dette kan være det siste bildet jeg tar”.

Guido Harari er strålende fornøyd med å kunne vise sine foto i Norge.

– Et nasjonalt museum for populærmusikk? I Europa? Wow! Det er en sann glede og stor ære for meg å bli invitert hit.

I en italiensk tv-dokumentar om Guido Harari, uttalte Lou Reed:

«Jeg er alltid glad når Guido tar bilde av meg, for da vet jeg at det blir et musikalsk bilde. Og det får alltid noe poetisk og emosjonelt over seg.»

Utstillingen Wall Of Sound – The Photography of Guido Harari viser nettopp dette.

Utstillingen åpner 24. mai, og står på Rockheim til 7. mars 2017.

 • 1/5
  Joni Mitchell Guido Harari
 • 2/5
  Frank Zappa med Jimi Hendrix' gitar Guido Harari
 • 3/5
  Leonard Cohen Guido Harari
 • 4/5
  Tom Waits Guido Harari
 • 5/5
  Kate Bush Guido Harari

Guido Harari

Inspirert av de store rock- og jazzfotografene på 50- og 60-tallet, startet Guido Harari karrieren som fotograf og musikkjournalist tidlig på 70-tallet. Siden har han etablert seg som fotograf med et unikt uttrykk, også innen mote, reklame og design. Med base i Milano har han reist verden rundt for å fotografere.

Harari har produsert uttallige platecoverfoto, for artister som Kate Bush, David Crosby, Bob Dylan, BB King, Ute Lemper, Paul McCartney, Michael Nyman, Lou Reed, Simple Minds og Frank Zappa, foruten offisiell fotografering for Dire Straits, Duran Duran, Peter Gabriel, Pat Metheny, Santana og mange andre.

Hans arbeid har vært gjenstand for en rekke fotobøker, og han har nettopp fullført The Kate Inside, hans første selvpubliserte bok med bilder av Kate Bush, som slippes 1. september. Harari er en av få journalister som har jobbet tett med Kate Bush, fra 1982 til 1993.

I 2006 trakk han seg tilbake til den lille landsbyen Alba i Nord-Italia, og åpnet for fem år siden galleriet Wall Of Sound, med fokus på musikkfotografi.

 • 1/2
  Om utstillingen
 • 2/2
  Fra åpningen av utstillingen

Artister som presenteres i utstillingen

Alexis Korner
A-ha
Chuck Berry
BB King
Bo Diddley
Bob Dylan
Bob Marley
Brian May
Bruce Springsteen
Buddy Guy
Eric Clapton
David Bowie
David Crosby
Frank Zappa
George Harrison
Iggy Pop
Jan Garbarek
Jackson Browne
Jeff Beck
Jeff Buckley
Jim Kerr
Jimmy Page
Joni Mitchell
John Lee Hooker
Kate Bush
Keith Richards
The Kinks
Kurt Cobain
Laurie Anderson
Leonard Cohen
Lou Reed
Little Steven
Mariann Faithfull
Mari Boine
Mick Jagger
John Mayall
Neil Young
Nick Cave
Nina Hagen
Patti Smith
Peter Gabriel
The Police
Prince
Ramones
Robert Smith
Santana
Sondre Lerche
Steve Winwood
Tim Buckley
Todd Rundgren
Tom Waits
Van Morrison
Robert Wyatt

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1