Nyheter

MG_4736.jpg

2-for-1 på inngangsbillett på Rockheim i Studentkalenderen

I årets utgave av Studentkalenderen finner man kupong med tilbud på inngangsbilletten til museet!

IMG_3974.JPG.jpeg

Willy Bendiksen m/band besøkte Rockheim

I forbindelse med nylig feiret 60-års dag har en av de mest sagnomsuste og legendariske trommeslagerne i Norge, Willy Bendiksen, tatt en aldri så liten Norges-turne. I forbindelse med Trondheimskonserten tok bandet turen innom Rockheim!

Karin_B_hy_opplsning.png

Iscenesettelse av historisk lyd i museum

Konservator Vigdis Sjelmo intervjuer professor og lydforsker Karin Bijsterveld om iscenesettelse av historisk lyd i museum.

Skjalg Raaen

Ta lyden ut av kulissene

Lyd er immateriell kulturarv på sitt beste. Vi opplever verden, tingene og mennesker rundt oss med ørene. Vi husker med ørene. Men hvordan står det egentlig til med lyden i norske museer?

Rockens verktøy

Rockheim med i internasjonal kortfilmkonkurranse

Konkurransen Museums in short er en konkurranse for europeiske museer som benytter seg av film i sin formidling. Rockheims bidrag er en kortfilm som dreier seg om utstillingen Rockens verktøy.

FullSizeRender.jpg

Arne Garvang (1949-2017)

Etter en tids sykdom døde Arne Garvang torsdag kveld, 68 år gammel.

Harald_A41Z7604.jpg

Rockheim ærespris til Harald Are Lund!

Rockheim ærespris ble for første gang delt ut under Rockheim Hall of Fame-seremonien, søndag kveld 28.mai. Mottakeren var til stede i salen og ble glad og overrasket og tok i mot prisen fra direktør Sissel Guttormsen og Amund Maarud!

Dizzie_tunes_A41Z6604.jpg

Dizzie Tunes, Popol Ace og Raga Rockers innlemmet i Rockheim Hall of Fame!

En rekke kulturpersonligheter sto i kø for å feire de tre ikoniske bandene da de ble offisielt innlemmet i Rockheim Hall of Fame søndag kveld i Olavshallen.

juba_juba_2016_foto_esben_krogstad_kamstrup.jpeg

Rockheim til Juba Juba-festivalen

Rockheim tar turen til barnefestivalen Juba Juba 10.-11.juni. Vi lar publikum teste en stemmeforvrenger, være med på lynkurs i ukulele og prøve seg på quiz om norsk populærmusikk!

Rockheim-bygget, fra nord

Ledig vikariat som museumspedagog

Rockheim søker en kreativ og engasjert museumspedagog med ansvar for å planlegge, gjennomføre og videreutvikle formidlingsaktiviteten ved museet.