Hopp til hovedinnhold

Instrumentkunnskap: Keyboard 1965-1985

Rockheim scene: 25.03.2014
Med: Morten Huuse

Andre runde i Rockheims nye serie Instrumentkunnskap ledes av tangenteksperten Morten Huuse.På menyen denne kvelden står en serie klassiske tangentinstrumenter: Hammond orgel, Wurlitzer- og Rhodes elpianoer, Hohner Clavinet, Minimoog, Oberheim OB-8 og Yamaha DX7 (sistnevnte tilhører Rockheims samlinger).

Med instrumenter som dette kan man skape en uendelighet av lyder og lydnyanser. Men hva skjer egentlig på innsiden av disse instrumentene, hvordan skapes ulike lyder, og hvordan kan lyder bearbeides videre med utstyr som effekt-pedaler? Alt dette får du vite mer om gjennom demonstrasjoner, musikalske eksempler og nærbilder av instrumentene. Sett av tid og kom, både nerder og alle som vil vite mer om noen av rockehistoriens mest klassiske tangentinstrumenter!

Morten Huuse er musiker, arrangør, komponist og pedagog med en allsidig bakgrunn. Han har musikk- og datautdanning fra Trondheim, hans hovedinstrumenter er piano, synthesizere, samplere, orgel og trekkspill. Morten har spilt med artister som Dance With a Stranger, Frode Alnæs, Marianne Antonsen og Dollie De Luxe, han har også turnert med Rikskonsertene i en årrekke. Morten har også jobbet som arrangør, komponist og kappellmester, blant annet for NRK og Trøndelag Teater. Han har også vært en viktig ressurs i musikkteknologimiljøet i Trondheim, både som lærer ved Musikkteknologi og bidragsyter til pedagogiske kurs og bøker som Ny Musikkteknologi, utgittt i 1990.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1