Hopp til hovedinnhold

Instrumentkunnskap: Rocketrommer!

Rockheim scene 27.02.2014
Med: Bård Petter Hovik

På høstens andre Instrumentkunnskap tar Rockheims egen supertrommis Bård Petter Hovik oss med på en reise i trommesettets historie gjennom anektdoter, demonstrasjoner, lyd og bilde.

Instrumentet trommesett har vært gjennom store forandringer, det samme gjelder spilleteknikker og repertoar knyttet til det. Men ikke bare instrumentet har endret seg, også teknologien rundt, som mikrofoner og PA- systemer, har endret seg. For å få best mulig lyd ut av et trommesett må man også kjenne sine trommer, vite hvordan man vedlikeholder deler og stemmer trommeskinnene. Alt dette og mer får du vite mer om denne kvelden. Som vanlig på Instrumentkunnskap setter vi av tid til spørsmål til slutt.

Bård Petter Hovik er utdannet faglærer i rytmisk musikk ved Musikkonservatoriet i Agder og har tidligere jobbet som rockepedagog ved Trøndertun Folkehøgskole. Han har siden høsten 2009 jobbet som formidler ved Rockheim, der han blant annet har ansvar for Rockheim Scene. BP har vært, og er fortsatt, utøvende musiker, både sessionsmusiker, og i faste konstellasjoner med musikere som Peer Gynt (2000-2013) og Ronni Le Tekrø (2006-). Han har i den siste tiden spilt konserter med Terje Rypdal og Ronni Le Tekrø.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1