Hopp til hovedinnhold

Instrumentkunnskap: el-gitarens vidunderlige verden!

Rockheim scene 27.11.2014
Med: Skjalg Raaen

På høstens tredje Instrumentkunnskap tar Skjalg Raaen oss med inn i el-gitarens vidunderlige verden. Skjalg omtaler seg selv som strengleiker. Og han spiller på mange strenger: gitarer, lapsteel, pedalsteel, mandolin, banjo, ukulele og bouzouki, for å nevne noen. I tillegg til å være en fantastisk musiker er Skjalg en svært kunnskapsrik utstyrsnerd med gode formidlingsevner og stor utforskningstrang.

Denne kvelden skal det handle om el-gitarer, spilleteknikk og gitarlyd, spekket med musikalske demonstrasjoner fra det rockehistoriske repertoaret. For anledningen tar Skjalg med seg et stort utvalg klassiske el-gitarer, forsterkere og gitareffekter til Rockheim Scene. Som vanlig på Instrumentkunnskap setter vi av tid til spørsmål til slutt.

Skjalg Raaen er født og oppvokst i Bangsund i Nord-Trøndelag. Etter et år på rockelinja ved Trøndertun Folkehøgskole i Melhus i 1999, flyttet han til Trondheim der han nå er godt etablert som freelance musiker. I 2004 begynte han å spille med Åge Aleksandersen, og i 2005 ble han fast medlem i Sambandet. I tillegg til å freelance med en rekke andre kjente artister eier Skjalg studioet Strengleik studio, der han bruker tid til studionerding. Ved flere anledninger har Skjalg testet lyden på gitarer og forsterkere for musikkbladet Musikkpraksis. Høsten 2013 var Skjalg konsulent og gitarist på lyddokumentasjonsprosjektet Fender Stratocaster vs Gibson Les Paulher på Rockheim.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1