Hopp til hovedinnhold

Instrumentkunnskap: Lydstudioet som kreativ arena

Rockheim scene 26.02.2015
Med: Jostein Ansnes

Årets første Instrumentkunnskap handler om innspillingsstudioet og de kreative prosessene bak en ferdigprodusert låt. I denne prosessen spiller den ellers så usynlige produsenten en av hovedrollene. Kvelden ledes av musiker og produsent Jostein Ansnes, som tar oss med inn i de tekniske og kreative leddene i en produksjon, og ser på hvordan denne prosessen har endret seg opp igjennom årene.

Kvelden starter med en introduksjon ved SSL-mikseren som står utstilt i Rockheims hovedutstilling, for deretter å fortsette på Rockheim Scene. Etter presentasjonen blir det omvisning i Øra studio for de som ønsker å være med inn i et av Norges mest aktive lydstudioer.

Jostein Ansnes har en allsidig musikalsk bakgrunn, han er utdannet musikkviter og har undervist diverse musikkhistoriske emner i tillegg til å være utøvende gitarist og produsent for en rekke anerkjente norske artister. Jostein er til daglig leder for Øra studio, et av Norges største og mest aktive studioer, som også driver labelen Øra fonogram. Siden oppstart i 2006 kan labelen vise til en katalog på over 80 utgivelser med norsk kvalitetsmusikk. Jostein har vunnet spellemannspriser i kategorien produsent for flere artister:

  • Rasmus Rohde Kyssing e hæslig (2007)
  • Trondheim Sinfonietta Så rart (2008)
  • Kristin Asbjørnsen The Night Shine Like The Day (2009)
  • Unni Boksasp Ensemble Keramello (2010)
  • Rasmus Rohde Puppan te pappa (2010)
  • Tullkattesnutene Vi vil ut på byen (2013)
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1